שגלידת טירמיסו לשבועות.... ובכלל לכל השנה!

טרמיסו הוא, מן הסתם, הקינוח האיטלקי הפופולרי ביותר בעולם, אהוב על חובבי המתוק באשר הם.
מתאים לשבועות, ובכלל….  לכל ימות השנה.
תיהנו!

מצרכים:
8 בישקוטים
יין מרסלה מתוק
250 גרם גבינת מסקרפונה
3-6 כפות קפה אספרסו חזק, מקורר

גלידת זביונה
150 גרם סוכר
3 חלמונים
250 מ"ל שמנת לקצפ
4 כפות יין מרסלה מתוק

לקישוט
קצפת
שבבי שוקולד מריר

 

להכנת גלידת הזביונה, שמים את סוכר ו- 250 מ"ל מים בסיר קטן בעל תחתית כבדה ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס לגמרי.  מסירים מהאש.
שמים את החלמונים בקערה, ובמטרף חשמלי או ידני טורפים עד שהתערובת נעשית בהירה וסמיכה.  טורפים 2 כפות מן הסירופ החם לחלמונים כדי לחממם, ואז טורפים בהדרגה את תערובת הביצים חזרה אל הסירופ – התערובת תקציף, כמו זביונה.
בכף, מקפלים פנימה את השמנת והמרסלה ומעבירים למכונת גלידה חובצים*.

שמים את המרסלה בקערה קטנה וטובלים בהם את הבישקוטים.  שוברים או קוצצים לחתיכות ושמים במכל הקפאה.

שמים את המסקרפונה ו- 3 כפות של הקפה בקערה גדולה ומערבבים.  טועמים ומוסיפים עוד קפה אם מעדיפים.  מנחים את התערוב על הבישקוטים.  מקררים עד להגשה.

להגשה, מוציאים את הגלידה מהמקפיא וטובלים במים חמים כדי לשחרר אותה מהתבנית.  שמים אותה מעל תערובת המסקרפונה ולוחצים בעדינות.  הופכים את התערובת על צלחת הגשה.  חותכים לפרוסות ומקשטים כל פרוסה בקצפת ובשבבי שוקולד

* אם אין לכם מכונת גלידה, יוצקים את התערובת למכלי הקפאה רדודים וקפואים חלקית עד שגבישי קרח נוצרים בשוליים.  מוציאים מהמקפיא וטורפים במזלג או בבלנדר.  מחזירים למקפיא ומקפיאים חלקית שוב.  ככל שמרבים לחזור על הפעולות האלה – מקפיאים חלקים וטורפים – כך תהייה הגלידה חלקה יותר

חג שבועות שמח!!!
אוהבת, גרסיאלה 

שתפו ותיהנו

רוצה לחשוב יחד איך ליישם את שיטות השיווק שלי בעסק שלך?

קבלת מדריך חינם!
אסרטיביות עסקית

אלפי תכנים שיווקים, בחינם

אירועים קרובים

הישארו מעודכנים